Podcast Happybusiness

Je missie leven is niets anders dan dat werk en leven leiden waar je van binnen gelukkig van wordt. Dus je eigen droom leven. Natuurlijk hoeft dat niet altijd groots en meeslepends te zijn. Als je maar doet wat jou plezier en happiness geeft. Om werk te maken van jouw missie. Daar gaat de Happybusiness podcast bij helpen.

Elke week een nieuwe podcast met tips, tricks en oefeningen om die missie te laten slagen en met happiness en bezieling in je werk en leven te staan. Dus abonneer je op de Happybusiness podcast en ontvang deze elke donderdag in je mail.

Podcast Happybusines]

De podcast Happybusiness is een wekelijkse podcast die je helpt met plezier in je werk en business te staan door te doen wat je echt gelukkig maakt zodat je het beste uit jezelf haalt. Elke donderdag is er een nieuwe aflevering. Tijdens de vakantietijd elke 2 weken een nieuwe aflevering van Happybusiness. Luisteren dus, want het leven is te kort om niet gelukkig in je werk en leven te zijn- dus maak werk van de missie!

Aflevering 4. Ambitie en regie over je werk

Deze aflevering van Happybusiness gaan we het hebben over ambitie. Maar dan heb ik niet over jezelf op de kaart zetten in het bedrijf waar je werkt of als je als marketeer werkt op te klimmen als senior of switchen naar een ander bedrijf. Nee ik wil het hebben over een ambitie die van binnen komt.

Geldt dit voor jou ook?

-Heb jij wel idee bij wat je wil doen, maar is het iets totaal dan wat je nu doet?

– Heb jij het gevoel dat er méér in je zit dan wat je nu op je werk laat zien. Maar weet je niet precies of wat je echt wil?

– Weet jij van jezelf dat je natuurlijke talenten hebt- die je niet kunt inzetten in je werk of juist op een andere manier wil inzetten?

– Voel je dat je wat anders te doen hebt?

Dat is het onderwerp van deze podcast. Heel belangrijk ook want heb jij regie over je werk of regeert je werk jouw leven?

Luister de aflevering over innerlijke ambitie en regie hier.

Aflevering 3. Mijn verhaal

Deze aflevering deel ik mijn verhaal. Over volwassen worden en er achter komen dat die dromen die je als kind had helemaal geen werkelijkheid werden als je ging werken. En de teleurstelling, over je eigen weg vinden en het heilige vuur in jezelf vinden. Ik was iemand die altijd ambitieus en grote dromen had. Als ik maar goed zou leren en mijn best zou doen, dan zou het wel goed komen als volwassene dacht ik. En ik kreeg een goede baan als communicatieadviseur. Alles zou moeten kloppen. En op papier deed het dat ook, maar in mijn hart niet.

Luister de aflevering hier

Aflevering 2. De veilige modus

In aflevering 2 gaan we het hebben over de safe zone. En dat klinkt als een hele fijne plek om te vertoeven. En dat is het ook wel. Een beetje dat gevoel dat je helemaal lekker onder je dekentje gekropen bent op de bank en zit te Netflixen. Dat gevoel kennen we allemaal. Ja jij ook vast. Dat is wel principe van de veilige modus. Het is lekker om te zijn en te blijven. En je weet onder dat dekentje op die bank geen werelden worden veroverd of super prestaties worden geleverd? Want het is niet de plek waar je gaat schitteren en stralen.  Tegelijkertijd is er een kant die je meer wil en meer zoekt. En daarvoor moet je toch echt ook die safe zone gaan verlaten. En hoe je dat kunt doen op een voor jou prettige manier ontdek je vandaag in deze podcast. Dus time for Happybusiness.

Wanneer is deze podcast iets voor jou?

  • Als jij merkt dat je een baan die het niet helemaal is of helemaal niet is, maar je blijft hangen;
  • Als je merkt dat je iets goed praat wat niet goed voelt. Wat bedoel ik daarmee? Dat je wel voelt dat je niet op je plek zit op je werk bijvoorbeeld. Maar tegen jezelf en anderen dat het zo erg nog niet is. Dat je in elk geval wel fijne collegas, dat je weet wat je nu hebt en niet wat je krijgt, dat je nu in elk geval een vast contract hebt, dat je goed betaald krijgt en dat je verantwoordelijk bent voor thuis. Dat zijn argumenten om in de safe zone te blijven.
  • Als je het spannend vindt nieuwe dingen te doen. Of onzeker bent.
  • Als je merkt dat je dromen of doelen regelmatig uitstelt;
  • Als je wel je best doet maar niet vooruit komt

Luister de aflevering hier

Aflevering 1. Wat is je missie?

Aflevering 1. In de eerste aflevering van Happybusiness als thema: wat is mijn missie?
Want dat is een vraag waar veel mensen mee worstelen. Misschien jij ook wel. Je missie kan onbereikbaar voelen en niet duidelijk. Maar deze podcast gaat je helpen je missie duidelijker te krijgen.

Wanneer is deze podcast iets voor jou?

-Heb jij het gevoel dat je iets in de wereld te zetten hebt maar kun je het niet in woorden vatten of weet je het nog niet helemaal
-Heb jij het gevoel dat er meer in je zit dan er nu uitkomt? En lukt het je niet dat in je werk eruit te krijgen?
– Heb jij al lang het gevoel dat je zelf iets de wereld in te zetten hebt?
– Heb je het gevoel dat er iets in je is wat veel grootser is dan jij?
– Geeft je baan die je hebt geen echte vervulling omdat je voelt dat dit het niet is
– Voel je op dit moment niet erkend in je zijn en je kunnen op je werk- dus als mens?
– Denk je stiekem van binnen dat je het veel beter zou kunnen dan anderen?

Je ontdekt waarom het niet goed voelt als je missie niet leeft.
Je gaat aan de slag met je eigen missie
Je ontdekt dat je missie dichterbij je staat dan je denkt
Je zet een stap richting je missie

Luisteren dus, want het is een belangrijk onderwerp en gewoonweg echt geweldig als je meer met je missie gaat doen. Deze podcast gaat je echt op weg helpen om werk te maken van die missie!

De credits voor de muziek op de podcast zijn voor Wouter Siteur. Nummer Sunshiny Day  https://www.backgroundmusicforfree.com