Ben jij ook zo iemand die nooit helemaal tevreden is? Je hebt een goede baan en een mooi salaris. Je hebt een leuke en lieve partner. Je doet leuke dingen in je vrije tijd. Maar toch…. toch ben je nooit helemaal tevreden. Je voelt je gewoonweg niet helemaal gelukkig. Ergens van binnen voel dat er méér mogelijk is. Maar hoe dan en wat? Wat is dat toch? Is het nooit genoeg voor jou? Stel je zulke hoge eisen aan je leven of moet je juist wat veranderen? In dit blog lees je hoe je geluk vindt. Happiness is an inside job.

Je goed voelen is het belangrijkste in je leven

Allereerst wil ik dat je weet dat het mogelijk is. En dat het je missie is om te zorgen dat je goed voelt en gelukkig bent in je leven. Jij kunt daar zelf voor zorgen. En doe dat vooral ook. Want het is misschien wel het allerbelangrijkste in jouw leven.

De grootste misvatting is dat je eerst wat moet veranderen, voordat je gelukkig kunt zijn. Dus als jij:
– die nieuwe baan hebt;
– promotie maakt;
– minder stress hebt;
– meer tijd hebt;
-meer geld verdient.

Maar weet je wat? Niets van al die dingen zal je gelukkig maken als je het al niet was.

Verandering komt altijd van binnenuit

Je kunt je nooit goed voelen door je omstandigheden te veranderen. Zeg jij ook regelmatig tegen jezelf: ‘als ik minder stress heb, dan zou ik me goed voelen’ of ‘als ik werk doe wat echt bij me past’ dan wordt alles beter. Maar zo werkt het niet. Je leven wordt niet ineens fantastisch of ‘ amazing’ als je jouw missie leeft of droombaan gevonden hebt. Stiekem weet je dit ook al lang. Als je kinderen hebt, een baan of een eigen bedrijf, of een relatie of familie dan weet je dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is. Soms is het leuk en soms minder. Het is ‘ the good, the bad and the ugly’. Je gaat niet ineens gelukkig worden als je bereikt hebt wat je wil.  Sterker nog: door die gedachte zul je het nooit bereiken. Zolang jezelf wil blijven fixen zul je NEVER NOOIT niet goed genoeg zijn.

It’s the other way around

Als je alles wil bereiken wat je wil, dan werkt het precies andersom. Spoiler alert: het is er al! De ‘shift ‘ of verandering die je wil zit altijd van binnen. Dus kun jij vandaag NU op dit moment -met alles wat er in je leven is en wat er nog niet is- gelukkig zijn? Kun je nu tevreden zijn en sterker nog je goed voelen? Kun je alle verwachtingen over jezelf en het leven loslaten? Ook als jij nu niet succesvol bent, stress hebt, of geen relatie hebt of net gescheiden bent. Dus als het niet perfect is. Mag je dan gelukkig zijn? Kun jij ‘in the midst of the storm’ je goed voelen? Dan maakt het eigenlijk niet meer uit wat je bereikt, want je hebt het al. Dat is een doordenkertje hé.

Vertrouwen ZIJN

Ik heb deze les zelf pas mogen doorleven. Ik was zelf ook weer met beide benen in deze valkuil gestapt. Ik dacht dat alles weer fantastisch zou worden nu ik mijn missie ging leven. Natuurlijk was dat niet zo. Stiekem ben ik daar zo dankbaar voor. Dit is misschien wel de mooiste les uit mijn hele leven. Want ik heb het nu bij mezelf gevonden. Hoe mooi is dat. WOW. En ik begreep nooit echt wat er werd bedoeld met je verwachtingen over het resultaat loslaten. Maar nu wel. Het betekent dat je al je verwachtingen over jezelf loslaat. Je hoeft niet beter te worden. Je hoeft alleen maar het idee los te laten dat je iets aan jezelf moet verbeteren. Hell yeah. Dan sta je open voor jezelf en al het moois wat het leven je te bieden heeft. That’s where the magic happens folks. Vertrouwen is niet iets wat je doet. Maar wat je bent.

Je succes of je geld gaan je niet gelukkig maken

Maar als je die shift nooit maakt van binnen, dan zul je wat je zoekt nooit vinden. Dan blijf je hele leven zoeken naar jezelf en wordt het mission impossible. Of je krijgt wel wat je zoekt: je succes, je relatie, geld of wat het dan ook is. Maar dan maakt het je niet gelukkig. En wat heb je er dan aan?

Ik wens je nog heel veel happiness toe.

Liefs Maria

Wil jij hulp bij werk maken van je happiness? Plan een Mission Call met mij in. Dat is een (online) call van 20 minuten waarin je met mij kunt sparren over je werk of business. Ik geef je tips die je meteen verder helpen. Er zijn elke maand een paar gratis Mission Calls te vergeven dus zorg dat je je plek inboekt via deze link