Je missie, poeh dat is nogal wat. Een groot woord voor een groot verlangen. Maar dat is het wel het onderwerp van dit blog. Want het woord missie onderstreept als beste dat dit een verlangen is, wat diep van binnen komt en wat echt in je leeft. En wat vaak al je hele leven bij je is. Het is niet iets vluchtigs. Dit gaat echt over de kern, over wie je bent, hoe je in het leven wil staan en wat jij in de wereld te zetten hebt: jouw droom dus. Zo’n missie klinkt heel mooi, groots en meeslepend. Maar kan ook heel naar aanvoelen als je niet precies weet wat jij wil, hoe kun je dan een stap zetten? In dit blog meer beeld op jouw missie.

Wanneer heb je nu een missie?

-Heb jij het gevoel dat je iets in de wereld te zetten hebt maar kun je het niet in woorden vatten of weet je het nog niet helemaal

-Heb jij het gevoel dat er meer in je zit dan er nu uitkomt? Maar lukt het je niet dat in je werk in te zetten?

– Heb jij allang het gevoel dat je zelf iets de wereld in te zetten hebt?

– Heb je het gevoel dat er iets in je is wat veel grootser is dan jij?

– Voel je op dit moment niet erkend in je kunnen zijn op je werk én als mens?

– Denk je stiekem van binnen dat je het veel beter kunt dan anderen?

Wat is mijn missie?

Daar kun je echt op stuklopen. Wellicht weet je wel dat het iets met schrijven of spreken is. Maar kun je het nog niet pinpointen tot een beroep of je eigen business. Hoe kun je dan ooit een stap zetten? Dat is een gedachte die spaak loopt. Want je zult merken, dat als je niet in actie komt of geen stap zet, je missie vaag blijft. Meestal weet je al wel van binnen wat het is. Maar durf je niet goed of kun je gewoonweg niet geloven dat je daar je geld mee kunt verdienen. En dan blijven we het maar beredeneren, zodat je er niet meer uitkomt. Wees niet bang om een stap te zetten. Een stap zetten, betekent echt niet dat je morgen je baan opzegt. Een stap zetten is kijken naar wat je vandaag al kunt doen. Dus dat blog schrijven of naar die netwerkbijeenkomst gaan op praten met je geliefde over wat je wil. Maak een begin.

Hoe ben ik werk gaan maken van mijn missie?

Ik weet dat het overweldigend kan zijn zo’n missie. Waar begin je dan? En wil je er echt wel je werk van maken? Zoek het in elk geval uit, you owe it to yourself. Kijk ik was daar ook niet zo’n ster in. Ik had mijn bedrijf, naast mijn baan in loondienst. Min of meer op de veilige modus. Ik zou er ooit echt nog een keer mee ‘beginnen’. Maar de waarheid was dat ik dat helemaal niet durfde. Ik stelde belangrijke beslissingen uit. Maar als je dat in je werk en leven doet, dan kost je dat altijd energie. Zie het maar als energie die bij je blijft plakken of hangen.

Dat zorgt ervoor dat je lusteloos, moe en gefrustreerd raakt. Dat had ik ook en op een bepaald moment wilde ik dat niet meer. Ik ben dagelijks gaan werken met mijn intuÏtie en de wet van aantrekkingskracht om zo mijzelf weer sterker te maken en eerst mezelf weer op te bouwen. Dat zorgde ervoor dat ik meer energie kreeg en meer in mezelf ging vertrouwen. En daarna ging ik ook stappen zetten en werd het stap voor stap duidelijker wat ik wilde en hoe. En dat zal voor jou niet anders zijn. Ik kan je precies leren hoe.

Vraag de Mission Statement en zet een stap naar je missie

Maar ik ga je op weg helpen bij het helder krijgen van je missie. Vraag via de button gewoon de Mission Statement op en vergeet niet het vinkje aan te zetten, zodat ik je ook daarna kan helpen met handige mails om stappen te zetten naar je missie. Deze stap kun jij vandaag al zetten, dus doe dat!

Want jij hebt het in je om het leven te leiden waarvoor je geboren bent!
Liefs Maria