Op dit moment wordt jouw mailbox waarschijnlijk overstelpt met allerlei bericht rondom privacy en de nieuwe AVG. De AVG gaat in op 25 mei 2018 en heeft als doel jouw persoonsgegevens beter te beschermen. Jij hebt meer te zeggen over het gebruik van jouw persoonsgegevens door bedrijven en instellingen. En dat is belangrijk, want je wil niet dat je gegevens op straat komen te liggen of zomaar worden verkocht aan anderen. Lees daarom deze mail goed door en ken je rechten.

Wat is de AVG?
De AVG (Algemene Verordening persoonsGegevens) is een Europese Verordering. Het is een vervanging van een richtlijn die al bestond. De AVG heeft als doel jouw rechten als burger/klant beter te beschermen als het gaat om persoonsgegevens. Bij persoonsgegevens kun je denken aan je naam of je mail , maar ook bijvoorbeeld je BSN-nummer. Met de AVG worden jouw rechten uitgebreid. Al met al een goede ontwikkeling als je het mij vraagt. Want ik vind dat jij bepaalt wat er met jouw gegevens gebeurt.

Waarom de AVG?
De laatste jaren is er natuurlijk veel te doen geweest rondom privacy en je gegevens en het delen hiervan. Dat is ook nodig. Want het gaat ook weleens mis. Soms komen gegevens op straat te liggen, worden gehackt of doorverkocht. Denk maar aan het recente schandaal bij Facebook. Dat hoort natuurlijk niet te gebeuren.Jij mag verwachten dat er zorgvuldig met jouw gegevens wordt omgegaan door een bedrijf of instelling. En dat jij bepaalt wat er met je gegevens gebeurt. Dat is ook in de kern waar de AVG op inspeelt. Jouw rechten worden uitgebreid. Daarmee wordt jouw positie sterker ten opzichte van bedrijven of instellingen.

Wat zijn mijn rechten dan?
Hoe er bij Methode EIGEN wordt omgegaan met jouw gegevens kun je terugvinden in de privacystatement. Die kun je via onderstaande button helemaal lezen. De belangrijkste punten vat ik hier voor je samen.

Jouw gegevens zijn en blijven van jou.
Je hebt recht op inzage in je gegevens.
Je hebt rechts je gegevens te beperken. Wat houdt dat in? Stel dat jij je email wel wil delen, maar je telefoonnummer niet. Dan kun je vragen of je telefoonnummer verwijderd wordt. Uiteraard zullen we dit voor je doen en je hierover informeren.
Je hebt recht op verwijdering van gegevens. Dat is niet nieuw, want de optie van afmelden bestaat al langer bij e-mails. Die blijft van kracht. Als jij je afmeldt, worden al je gegevens verwijderd.

*Uitzondering hierop zijn klanten waarvan gegevens moeten worden bij de Belastingdienst. Hiervoor geldt een wettelijke termijn waar Methode EIGEN, net als andere bedrijven aan moet voldoen. Na het verstrijken van deze termijn worden deze gegevens meteen vernietigd.

Samenwerkingspartners
Jouw gegevens blijven in beheer bij Methode EIGEN. Wij zullen nooit jouw gegevens verkopen aan anderen. We werken wel samen met enkele partijen die voor ons bijvoorbeeld de email versturen. Met die partijen hebben wij een verwerkingsovereenkomst opgesteld waarin de samenwerking en gegevensverwerking goed geborgd zijn voor de bescherming en veiligheid van jouw gegevens. Uiteraard is en blijft Methode EIGEN verantwoordelijk voor jouw gegevens.

Veiligheid
Wij vinden het belangrijk dat je gegevens veilig zijn. Wij nemen ook alle maatregelen om te borgen dat je gegevens veilig en beschermd zijn. Meer informatie daarover kun je lezen in de privacystatement.

Wil je meer uitleg hierover, bel of mail ons
Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je rechten zijn en dat dit duidelijk voor je is. We zullen je blijven informeren over hoe we met je gegevens omgaan, waar we ze voor gebruiken en hoe we ze verwerken. Dat zullen we proactief nu en in de toekomst. Vind je het niet duidelijk of wil je meer informatie over de AVG? Neem dan contact met ons op via de mail of telefoon info@methode-eigen.nl of via telefoon 06 50 52 25 34.

Afsluitend: ik denk dat het goed is dat jij de baas bent over je eigen persoonsgegevens. Dat is in je eigen voordeel en maakt jouw positie als klant of burger sterker. Dat lijkt me een goed uitgangspunt en de basis van een goede dienstverlening en samenwerking met elkaar.

Ik wens je nog een fijne dag!

Liefs Maria